Fyllda och parmalindade ägg

I Meny vecka 14 2009

8 hårdkokta ägg, minst 8-10 minuter
2 tsk färskriven ingefära
1 msk hackad persilja
1 msk finskuren gräslök
ev. 2 msk hackade och förvällda nässlor
1 tsk honung
2-3 msk crème fraiche
½-1 tsk fransk senap
salt och nymalen peppar
4 skivor lufttorkad skinka

Dela äggen, plocka ur gulorna och mosa sönder dem med en gaffel eller använd elvispen. Rör ner honung, senap, örterna, ingefäran, salt och peppar. Rör sedan långsamt ner crème fraiche, det ska bli en luftig och len äggsmet. Fyll tillbaka smeten i äggvitehalvorna. Lägg ihop dem så de ser hela ut igen, låt gärna lite av smeten titta ut mellan äggen, det ser bara gott ut. Ta fram den lufttorkade skinkan och vik ihop varje så att man kan linda in äggen med den, bara så de håller ihop. Ev. kan man fästa dem med en cocktailpinne. Servera äggen på ett fat med klippt kryddkrasse, de passar bra till buffén eller med gräddkokt babyspenat som förrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".