Örthonung

I Meny vecka 14 2009

1 burk flytande Akaciahonung (den är bäst och har faktiskt mindre GI). 1½ - 2 dl hackade örter som basilika, citrontimjan, lite dragon, gärna några blad citronverbena eller citronmeliss och hemskt gärna någon msk hackad bronsfänkål eller körvel 1 limefrukt eller 1 citron (bara det fint rivna skalet). Sätt honungen svalt innan du ska mixa. Häll upp honungen tillsammans med örterna i en mixer. Kör så länge tills honungen är alldeles grön, det tar ca 3-5 minuter. Häll tillbaka i honungsburken och förslut genast. Förvara honungen i kylskåpet, då håller den sig grön och fräsch länge och man undviker att den börjar jäsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".