Påskbordet är dukat i radioköket i Kalmar (Meny v. 15)

Karin Fransson bjuder på påskgodis och ”sista-minuten-tips” inför den stora mathelgen.




 

Vi besöker en pralinfabrik i Frankrike där man bland mycket annat gott tillverkar påskkaniner i choklad.

I Finland firar man påsk med memma på bordet - den klassiska finska påskrätten. Det rapporterar vår Nordenkorrespondent Christer Fridén.


Vi får också en rapport från de djupa skogarna mellan Hedemora och Falun i Dalarna där vår reporter Stefan Ubbesen träffar Gunilla Kjellstedt som föder upp rashöns.  
 

Sonen Alexander, 12 år, bjuder Menys lyssnare på äggröra till påsk.

Matfrågan - Rätt svar förra veckan:
Lars Gustafsson och Agneta Blomqvist 

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 15 april.          
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan