Memma

I Meny vecka 15 2009

2 l vatten
8 dl rågmjöl
3 dl malt
1 tsk salt
1 dl sirap
1 msk pomeransskal

Värm vattnet till ca 60 grader. Tillsätt rågmjöl och malt. Låt sedan stå varmt utan att koka i 3 timmar. Låt koka upp 5-10 minuter. Tillsätt salt, sirap och malet pomeransskal. Häll i en ugnsfast form och grädda tre timmar i 175 grader. Rör under de första två timmarna om var femtonde minut. Memma serveras vanligen i en skål med socker och lite ovispad grädde (man kan blanda grädde och mjölk). Vid laktosintolerans använd laktosfri grädde och mjölk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".