1 av 3
En traditionell orange morot bredvid sin lilte mer annorlunda släkting den blåa moroten
2 av 3
Solveig Pettersson i sitt kök där hon lagar mat som hon sedan säljer till en ekobutik.
3 av 3
Maja Söderberg Foto Andreas Larsson

Meny firar Valborg ( Meny v.18)

Meny firar Valborg med sparris och nässelsoppa - vårens primörer.  Ny gästkock är Maja Söderberg som bor på ett litet torp utanför Växjö. Maja har gett ut boken ”Majas Klimatmat”.





Gäst i programmet är även författaren till boken Matsmart, nämligen Stefan Edman. Funderar du på att odla morötter så får du tips och råd av Solweig Petersson, morotsodlare på gården Åloppe utanför Uppsala.




 


På lördag, den 2 maj, kommer det nya viner på systemets hyllor. Karsten Thurfjell har testat och bl a hittat några ”sparrisviner”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".