Karljohanplättar

I Meny vecka 35 2003
Frasiga plättar som passar till grillat kött eller som en vegetarisk rätt tillsammans med en grönsallad. 4 port 150 g karljohanssvamp 2 stora potatisar 1 finhackad vitlöksklyfta 1 ägg ½ dl grovhackad persilja 50 g chèvre (getost) 2 krm vitpeppar smör eller olja till stekningen Putsa och borsta svampen väl och skär den i mindre bitar eller skivor. Skala potatisen och riv den grovt på rivjärn. Rör ihop svamp, potatis och vitlök med ägget. Tillsätt persiljan och smula ner getosten. Blanda allt väl. Salta och peppra. Stek små tunna plättar i smör eller olja, cirka 2 minuter på varje sida i medelvarm panna. Lägg plättarna på en plåt efter hand som de är färdiga och värm dem i 225 grader ca 5 minuter strax innan de ska serveras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".