Ugnspytt


4 kokta potatisar (rest från tidigare)
2 chorizokorvar
½ gul lök
6-8 champinjoner
2 krm salt
rödbetor
ägg
salladsblad
coctailtomater
röd lök
majs

Sätt ugnen på 225º, både över och undervärme. Smörj kanterna på en ugnssäker form med smör. Dela potatis i biter, skiva korven, dela champinjonerna och gul lök i bitar. Krydda med salt. Sätt in i mitten av ugnen och låt steka i ca 20-25 minuter. Stek ägg och gör en sallad. Stek ett extra ägg till mellanmålssmörgåsen imorgon. Spara i kylskåpet! Servera med rödbetor.

Tips: Gör du maten i ugnen kan du göra annat under tiden. Det fungerar att steka i en vanlig stekpanna på spisen också. Chorizokorv innehåller bra kryddor, vitlök och chili t.ex. Det går att använda rå potatis som är skuren i tärningar också. Tar lite längre tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".