Fläskkotlett i Ajvarsås

2 fläskkotletter
½ paprika
½ liten gul lök
1 tsk grillkrydda
2 dl råris OBS! inte förbehandlat
½ dl Ajvar Relish (mild)
1 dl turkisk yoghurt
majs
salladsblad
tomat

Sätt en gryta med vatten på spisen, hög värme. Lägg i ris när vattnet kokar. Vrid ner värmen och låt det koka i ca 40-45 minuter. Dela paprika och lök i bitar. Rör ihop Turkisk yoghurt och Ajvar relish till en sås. Lägg smör i en stekpanna och sätt på högsta värme. Lägg köttet på en tallrik och krydda den ena sidan. När smöret bubblar – lägg i köttet med en kryddade sidan neråt. Krydda den andra sidan. Stek 2-3 minuter. Vänd och stek ett par minuter där också. Vrid ner värmen till medel, lägg i sås, lök och paprika. Låt puttra i 7-8 minuter. Servera med färska grönsaker.
Tips: Koka 3 gånger så mycket ris idag! Ställ det som blir över i en burk med lock i kyl. Använd till currykyckling i morgon och risotto i övermorgon. Istället för Turkisk yoghurt kan du använda vispgrädde eller crème fraiche. Köp råris som inte är förbehandlat. Koktiden ska vara ca 45minuter.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".