Tacos

tortillas eller tacoskal
400 g blandfärs
3-4 msk hemgjord tacokrydda
1 dl vatten
tacosås, köpt
sallad, majs, gurka, tomat, rödlök, riven ost
vitlökssås

Skär grönsakerna i ganska små bitar. Blanda yoghurt, mjölk, salt och vitlökspulver till vitlökssåsen. Sätt stekplåten på spisen, börja med hög värme. Lägg i färsen och vrid ner värmen till medelvarmt. Mosa med en gaffel så färsen blir ”grynig” och stek tills inget kött är rött längre. Sänk värmen till medel. Blanda i tacokrydda och vatten. Låt puttra 7-8 minuter. Servera med tacosås, tortillas eller tacoskal, grönsaker och ost.

Tips: Vitlökssås
1 dl turkisk yoghurt
½ dl mjölk
1 tsk vitlökspulver
½ krm salt

Använd tacoskalen om du inte tål gluten! Spara lite till wraps i morgon kväll.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".