Astrids gurkor

Hej! jag stod och la in gurkor och lyssnade på ert program. Vill då gärna dela med mej mitt härliga gurkrecept.

Det är ett gammalt recept som cirkulerar runt här i Anebytrakten. Jag kallar det, efter grannfrun som jag fick det av.

Så hör gör man: 3 kg västeråsgurkor 1 kg socker ¾ dl salt 2 grader 24% ättika 2 små lökar 2 msk senapsfrö dillkronor pepparrot Man skivar gurkorna och varvar med övriga ingredienser. Låt stå 1 dygn, häll upp på burkar och njut. De smakar allra godast de första dagarna. Ingen lag kokas, så det är ett mycket enkelt recept. Med sensommarhälsningar Iréne Lange, Aneby
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".