Inlagd koriandergurka med fläder

Karin fransson recept vecka 36

1 kg västeråsgurkor
15 dillkronor
2 schalottenlökar, skivade
1 morot, fint tärnad
1 msk finskuren pepparrot
½ dl gult senapsfrö
1 msk korianderfrö
Ättikslag:
3 dl ättiksprit
3 dl vatten
3½ dl socker
1 dl flädersaft (outspädd)
0,75 dl salt
Koka upp lagen så att socker och salt smälter. Ställ den åt sidan. Borsta gurkorna rena och skölj dem ordentligt. Skölj även dillkoronorna, skaka av vattnet. Skiva gurkorna centimetertjockt och varva dem i en glasburk med dillkronor, lök, morot, pepparrot, senapsfrö och koriander. Häll över den heta lagen, förslut genast och ställ burkarna kallt eller svalt. Efter 2 veckor kan du provsmaka.
Ett tips:
Lägg gärna lite pepparrot överst, den är bakteriedödande och motverkar mögelbildning, gurkorna håller sig längre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".