Kryddgurkor

Karin Franssons recept vecka 36

3 kg små fasta västeråsgurkor
750 g schalottenlök (skivad)
2 spanska pepparfrukter (urkärnade och strimlade)
9 msk gula senapsfrö
3 msk vita pepparkorn
18 dillblommor
7½ dl vitvinsvinäger
1½ liter vatten
6 msk salt
350 g socker
Borsta gurkorna under rinnande vatten. Lägg gurkorna i en skål och häll över kallt vatten, låt dem stå till nästa dag. Häll av vattnet och låt gurkorna rinna av ordentligt. Varva gurkorna, dillblommorna, schalottenlöken, chilipeppar, vitpeppar och senapsfrö i konserveringsglas. Koka upp vatten, vinägern, salt och socker, koka tills sockret och saltet har lösts upp. Häll lagen het över gurkorna och förslut genast. Ställ svalt i ca 2 veckor. Har ni svarta vinbärsblad eller körsbärsblad, så varva gärna med några.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".