Gräddstekt horngädda

4 port

ca 1 kg horngädda
citronsaft
1 äggvita
2 msk mjöl
2 msk skorpmjöl
½ msk salt
50 g margarin eller smör
1 liten finhackad, gul lök
2-3 dl grädde

Rensa och skölj fisken. Gjut över lite citronsaft. Pensla med lätt uppvispad äggvita och vänd fisken i en blandning av salt, mjöl och skorpmjöl. Smörj en stekpanna eller eldfast form och lägg dit fisken, strö finhackad lök över. Lägg resten av matfettet i klickar. Stek gäddan i ugnen 10-15 minuter. Ös med fettet så fort den fått färg. Späd med grädde och ös med gräddskyn. Garnera med citron. Äts varm som huvudrätt eller kall på smörgåsbordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista