Rosmarinstekt majskyckling

med sallad på färskpotatis och rödlöksvinegrett samt en vitlökspannacotta

I Meny vecka 22 2009

 4 majskycklingbröst med skinnet kvar 

Örtmos:
3 sardellfiléer
3 vitlöksklyftor, rivna
2 kvistar rosmarin, repade blad
2 msk finhackad persilja
1 skiva kantskuret vitt formbröd,
3/4 dl olivolja
lite nymalen vitpeppar
 

Blanda ihop alla ingredienser och mixa eller mortla sönder dem så det liknar ett örtmos. Salta och peppra kycklingbrösten runt om och bryn  runt om i lite olja. Vänd skinnsidan upp och klicka på lite av örtmoset, vänd brösten neråt och klicka även på lite av moset på undersidan. Sänk värmen en aning och lägg ner örtkvistarna samt krossade vitlöksklyftor. Putta ner en klick smör och stek vidare i långsam takt i ca 10 – 12 minuter, gärna med lock på glänt. Passa på och ösa kycklingbrösten med stekskyn som bildas, då blir köttet härligt saftigt och man få in den goda örtiga smaken, ös så ofta ni kan. Kolla innertemperaturen, den ska vara 65°. Låt brösten vila en stund innan de ska skäras upp. Servera med stekskyn över samt  vitlökspannacotta och potatissallad Även grön sparris passar bra att ha här till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista