Vitlökspannacotta med getost och nötter

I Meny vecka 22 2009

4-6 portioner, beroende på hur stora glas du använder 

1½ blad gelatin
3 dl vispgrädde
2  rivna vitlöksklyftor
1 dl matlagningsyoghurt
80 g getost eller fetaost, rumsvarm
½ tsk honung
salt och nymalen vitpeppar

Lägg gelatinbladen i blöt i en kopp med kallt vatten. Koka upp grädden i en liten kastrull, tillsätt vitlök och rosmarin, låt småkoka 3 minuter. Tag av kastrullen från plattan och rör ner yoghurt, getost och honung. Vispa tills blandningen blir helt slät. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem. Smaka av med salt och peppar. Sila smeten, häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst 2 timmar före serveringen.
Tips: Strö lite smulad getost och rostade mandlar över krämen före serveringen. Vill man ha en ännu tydligare smak av vitlök, så kan man smaksätta med lite nyriven vitlök efter kokningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista