Grönsakspanerade spättafiléer med fänkålscole slaw
I Meny vecka 23 2009
4 portioner
Tillagning 40 minuter.
600 g spättafiléer
1 tsk salt
nymald peppar
1 morot
¼ rotselleri
1 stort purjolöksblad
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 bakpotatisar
Fänkålscole slaw
1 färsk fänkål, ca 250 g
1 klyfta vitkål, ca 250 g
1 dl majonnäs
2 msk gräddfil
salt och nymald peppar
2 krm kummin
Strimla fänkål och vitkål fint och blanda med majonnäs, gräddfil, salt, peppar och kummin. Skölj och skär potatisen i 2 cm tjocka skivor. Koka den mjuka i lättsaltat vatten. Skala rotfrukterna och hacka dem i en matberedare. Purjolöken finhackas för hand. Vispa upp äggen. Krydda och vänd spättafiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist ide hackade grönsakerna. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun, på låg värme, 2-3 minuter på varje sida, salta och peppra. Lägg fiskfiléerna på potatisskivorna. Servera fänkålscole slaw till.