Krämig potatissallad

I Meny vecka 25 2009

500 g färskpotatis (nykokt)
1-2 dl finhackad sommarlök (röd och gul)
2 krispiga äpplen
1 msk fransk senap
2 msk vitvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar
1 dl majonnäs
2½ dl crème fraiche
1 dl hackad dill
1 bunt gräslök (finskuren)
1-2 dl hackad smörgåsgurka
2 msk hackade kapris

Dela de ännu varma kokta potatisarna i halvor eller kvarta dem. Blanda dem med den hackade löken, kapris, dill, gräslök och smörgåsgurka, salta och peppra ordentligt och droppa över vinägern. Rör ihop senap, crème fraiche och majonnäs till en dressing. Skala äpplena och skär dem i mindre tärningar, blanda ihop med dressingen. Rör nu ner dressingen i potatisen, blanda väl. Låt stå och marinera några timmar och smaka av det hela en gång till, ev. behöver man tillsätta lite salt eller en nypa socker. Den här salladen kan man gott tänka sig till matjessillen, då kanske med lite mera gräslök på toppen och ev. bitar av knaperstekt bacon.