Rosmarinäpplen

Karin Franssons recept i Meny vecka 38 2003


De här äpplena gör jag ofta till mig själv. Eftersom jag inte är så förtjust i sylt brukar jag äta dem till pannkakor.

4–6 port
3 syrliga äpplen, t.ex. Cox Orange
2–3 msk smör
1–2 msk socker
½ dl vatten
1 kvist rosmarin
1 msk honung
Skala och skär äpplena i fina klyftor eller bitar. Smält smöret, vänd runt äppelbitarna i socker, vatten och repade rosmarinblad. Låt puttra i 2–3 minuter. Tillsätt honung och puttra i någon minut till. Servera äpplena ljumma, aldrig iskalla, för då stelnar smöret och äpplena blir oaptitliga. Gott till glass, yoghurt, färskost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".