Augustinas gräddäppelkaka

 
Pajskal: 100 g smör ¾ dl strösocker 1 ägg 3 dl vetemjöl Tag en form med löstagbar kant. Rör ihop smör och strösocker mjukt och poröst.. Tillsätt ägget och vetemjöl, tryck ut i formen och häll i fyllningen. Fyllningen: 3 dl gräddfil 3 dl vispgrädde 2 ägg 1½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Vispa ihop fyllningen och lägg den i pajskalet. Tag 2-3 medelstora äpplen, skala dem och skär i skivor eller klyftor. Lägg dem på ett fat med kanel. Ploppa sedan i dem i fyllningen och sätt in i ugn på 175-200º i ca 1 timme. När kanterna börjar lossna är den färdig. Låt svalna i formen och servera kakan kall. Siv 'Augustina' Karlsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista