Rosmarin- och honungsvinäger

Karin Franssons recept i meny vecka 43

En god och vacker vinäger. Passar bra till alla sallader som serveras till ost, speciellt chèvre och fårost, där sötman lyfter smaken på osten ytterligare.
Till en stor flaska:
1 dl honung
1 l äppelcidervinäger
5 kvistar rosmarin
2–3 kvistar mynta
Värm försiktigt honung och vinäger, så att honungen smälter men inte blir varmare än 40°. Lägg kvistarna i en vid flaska och slå över vätskan. Förslut flaskan medan allt är varmt, så dras smakerna ut ännu mer. Låt vinägern dra någon dag innan den används. Den kan sedan sparas länge, gärna i ett fönster. Kvistarna kan gärna vara kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista