Honungstryffel

 

250 g grädde
100 g honung (gärna fast sort)
300 g hackad mörk choklad med hög chokladhalt
Värm upp grädde och honung. Rör ner chokladen, rör tills den har smält ut och det har blivit en tryffelsmet, s.k. ganacne. Låt stå och svalna på sval plats. Tag fram när smeten börjar svalna och vispa flitigt med en elvisp tills smeten är luftig. Häll upp i en spritspåse och spritsa upp i knäckformar. Sikta över lite kakao och förvara tryfflarna i kylskåpet, men tag fram de lite innan man ska avnjuta dem. Förändra smaken med att tillsätta i den heta grädden lite rivet apelsinskal, kaffepulver, likör eller syltad eller färsk riven ingefära.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista