Honungspumpa

Karin Franssons recept i Meny vecka 42

2 kg pumpakött
20 g färsk ingefära
1 bit kanelstång
6 kryddnejlikor
4 dl äppelcidervinäger
saft och skal fån 1 limefrukt (eller citron)
1 kvist rosmarin
2 tsk salt
500-600 g honung
2 msk gula senapsfrö
Skala pumpan och skär i stavar eller grövre tärningar. Tvätta limefrukten noga och skär av skalet utan att det vita kommer med. Skala och skiva ingefäran. Blanda ihop äppelcidervinäger, limesaft och skal, honung och alla kryddor. Koka upp och lägg ner pumpan, koka i ca 5 minuter, eller tills de blir lite glasiga i utseende. Det är bäst att koka pumpan i 2 eller 3 omgångar och inte allt på en gång. Tag upp dem och lägg dem i ett väl rengjort konserveringsglas. Häll över lagen och förslut och ställ svalt i 2 dagar. Tag fram pumpan, häll av lagen och koka upp. Låt koka i ca 2minuter och häll över pumpan igen, förslut genast. Ställ undan på sval plats i ca 2-3 veckor. Tips: Använd en ganska neutral honung med inte så mycket egen smak!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista