Stora honungsräkor

Karin Franssons recept vecka 43

400 g scampistjärtar
1 msk sesamfrö
rivet skal från 1 limefrukt
½ dl maizenamjöl
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
4 skivade salladslökar
2 vitlöksklyftor
det vita från 1 citrongräs (bankat och finhackat)
2 tsk färsk riven ingefära
4 msk honung
1 msk soja
1 msk chilisås
pressad saft från 1 limefrukt
Rosta sesamfröna i en stekpanna. Blanda scampistjärtarna med maizenamjölet. Hetta upp 1 msk rapsolja i en djup panna. Tillsätt scampistjärtarna och bryn dem under omrörning ca 2 minuter, salta lite lätt. Tag upp dem och håll varmt så länge. Rör ner resten av oljan samt sesamoljan i pannan, tillsätt salladslöken, vitlök, ingefära och citrongräset. Fräs under omrörning i ca 1-2 minuter. Tillsätt honung, soja, chilisås, limesaft och skal. Sjud upp och tillsätt scampistjärtarna. Låt dem bara bli varma i såsen, koka inte mera, då blir de sega!! Strö över sesamfröna och ev. färsk koriander om ni tycker om det. Här passar det med jasminris eller nudlar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista