1 av 2
2 av 2
Torsdag 8 oktober

Gör din egen falafel - mycket enklare än du tror

Falafel som bakas i ugnen i stället för att friteras, en omelett som är som en pizza och krämig blomkålssoppa med smak från kokosmjölk - testar du Jacob Wismars recept vidgar du garanterat vardagsrepertoaren av maträtter.

Har du testat något av Jacobs recept? Vad tyckte du? Kommentera så hjälper du andra Meny-lyssnare!

Läs mer om Jacobs tips på vardagsmat här:

"Mycket kärlek kommer via maten!"

Det här är Jacob Wismar:
Arbetar: Som kokboksförfattare, receptkreatör, matstylist och föreläsare inom kost och hälsa, samt har precis öppnat restaurang på Stockholms Universitet; Greens villa by Jacob Wismar.
Varför kock: För att mat är otroligt kul, spännande och jordnära. Jag älskar att det är något som berör alla människor, och mycket kärlek kommer via maten!
Första matminnet: Att vi alla syskon nästan slogs om maten hemma, alla hade stor aptit.
Inspireras av: Min fru Frida, Jamie Oliver, orädda individer som vågar gå sin egen väg i livet, till 100%, klyschan om den stora maffiafamiljen där maten är i centrum och förenar generationer. 
Finns inte i kylskåpet: Lever är nog det enda jag fortfarande inte lärt mig tycka om.
Topp tre vardagsrecept: Pytt-i-panna på rester, lammkorv med surkål & stekt ägg, färsk stekt fisk med kokt potatis, citron & pepparrot.


"Det skulle vara magiskt gott"

Lyssna på bonuskippen med Jacob Wismar så får du vetaså att de blir magiskt goda. Han ger också tips på till vardags och hur man snabbt kan göra i stället för att köpa.
Hör vad Jacob odlar i sin köksträdgård däroch lyssna på när han får se de nyvärpta äggen som kommer från Jacobs egna hönor. 
Dessutom snackar Jacob om hursom "nötter" till exempel.

Har du testat något av Jacobs recept? Vad tyckte du? Kommentera så hjälper du andra Meny-lyssnare!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".