Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fiskfärsbiffar med aubergin- och tomatröra

5 november med Richard Waje

Det här behöver du:
4 port
Fiskfärs
600 g koljafile
1 stort ägg
1,5 dl vispgrädde
2 msk hackad dill
2 msk finskuren gräslök
(1 msk hackad persilja)
Salt o nymald peppar
Smör till stekning

Aubergin- och tomatröra
½ dl olivolja
½ aubergin (tärnad)
1 röd paprika (tärnad)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök (grovhackad)
1 tomat (tärnad)
1 msk tomatpuré
Färsk timjan

Gör så här:
Torka fiskfiléerna på hushållspapper. Mixa dom i en matberedare.  Mixa i ägget och örterna. Mixa nu i grädden och smaka av med salt o peppar. 
Forma färsen som små pannbiffar och stek dom i smör på låg värme, cirka 3 minuter på varje sida.
Fräs aubergin, paprika och lök med olivolja i en rostfri kastrull tills dom fått en fin färg. Lägg i vitlöken och några kvistar färsk timjan. Fräs ytterligare en liten stund.
Lägg nu i tomatpuré och fräs ytterligare ett par min. Lägg i tomaten och häll på vatten så det täcker och låt koka ihop till en fast röra.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".