Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fisk- och musselchowder

Publicerat torsdag 5 november 2009 kl 01.00

Torsdag 5 november med Richard Waje

4 port
Det här behöver du:
600g fast fiskfilé
1 kg  färska musslor (skrubbas och sorteras)
6 dl fiskfond
½ citron (alternativt vitt vin)
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/3 dl vetemjöl
2 msk olivolja
1 bakpotatis (fint tärnad o blötlagd)
1 gul lök (finhackad)
1-2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 färsk chili (skivad)
1 morot (fint tärnad)
1 fänkål (fint tärnad)
1/4 blekselleri
2 msk hackad persilja

Gör så här: 
Fräs potatis, gul lök, vitlök, morot och chili med olivoljan utan att det tar färg. Rör i mjölet och häll på fiskfond, mjölk och grädde. Låt koka under omrörning i cirka 15 minuter.
Lägg i fisken och musslorna. Låt det sjuda i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i fänkålen, selleri, persilja och pressa i den halva citronen. Låt sjuda en minut till och smaka av med salt och peppar igen.
Serveras med färskt bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".