Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kinesisk kyckling med svamp och chili

Publicerat torsdag 5 november 2009 kl 01.00

Torsdag 5 november med Richar Waje

4 port
Det här behöver du:
600 g kycklingstek (lårfile) skivas tunt
matolja
2 tsk socker
3 dl kycklingfond (hemmagjord)
Maizena till redning
100 g schitakesvamp (delade)
100 g ostronskivling (rives i bitar)
100 g champinjoner (delade)
3 cm ingefära (skivas)
3 vitlöksklyftor (skivas)
1-2 färsk chili (skivas)
150 g purjolök (skivas)
2 gula lökar (skivas)
3 msk ostronsås
2 msk stark chilisås
1 msk soya
½ tsk sesamolja

Gör så här:
Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Lägg i kycklingen och fräs i en minut. Lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin och fräs ytterligare ett par minuter. Salta, sockra  och peppra.
Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna. Red av med maizena och avsluta med purjolöken.
Servera med jasminris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".