Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Spagetti med chili, paprika och tomat

5 november med Richard Waje

4 port
Det här behöver du:
400g spagetti (helst fullkorntyp eller med ägg)
2 röda paprikor (fint tärnade)
1 gul lök (finhackad)
1-2 röd chili (skivad)
3 vitlöksklyftor (finhackad)
1 tsk tomatpure
4 tomater (tärnade)
3 msk olivolja
40 g parmesan
1 msk hackad persilja

Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten 3 min kortare än anvisningarna. Kyl av pastan med kallt vatten. Fräs paprika, lök, chili och vitlök i en stor kastrull med olivoljan i cirka 5 minuter utan att det tar färg.
Lägg i tomaterna och häll på 2 dl vatten. Koka i 5 minuter och lägg sedan i pastan. Koka pastan 2-3 min med såsen.
Smaka av med salt  och eventuellt peppar. Riv över parmesan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".