Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Torsdag 5 november

Känns fisk för krångligt att laga? Då ska du testa det här:

Publicerat torsdag 5 november 2009 kl 01.00
1 av 3
2 av 3
3 av 3

Chili, vitlök, ingefära... Richard Waje var en av de första kockarna som tog de thailändska kryddorna till Sverige. Och när behöver man få känslan av stränder och värme om inte i svenska november? Prova att laga något som sveper bort regnet och mörkret:








Har du provat något av Richards recept? Kommentera och berätta vad du tyckte så hjälper du andra Meny-lyssnare!

Läs mer om Richards tips på vardagsmat här:

Oxsvansragu var första matminnet

Det här är Richard Waje:

Arbetar: Lasse Majas Krog Marstrand. Jobbar även med nya bokprojekt.
Varför kock: Jag lagade ofta mat när jag var yngre och det uppskattades mycket.
Första matminnet: Oxsvansragu på "Bistro Allys Inn" 1982. Det gillade jag.
Inspireras av: Fina råvaror, glada människor, skog och hav, kokböcker, resor.
Finns inte i kylskåpet: Fuskbuljonger, lightprodukter, halvfabrikat.

Topp tre vardagsrecept:

1. Lasagne
2. Hel kyckling
3. Köttbullar (barnen styr även min vardagsmatlagning!)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".