Torsdag 5 november

Känns fisk för krångligt att laga? Då ska du testa det här:

Chili, vitlök, ingefära... Richard Waje var en av de första kockarna som tog de thailändska kryddorna till Sverige. Och när behöver man få känslan av stränder och värme om inte i svenska november? Prova att laga något som sveper bort regnet och mörkret:








Har du provat något av Richards recept? Kommentera och berätta vad du tyckte så hjälper du andra Meny-lyssnare!

Läs mer om Richards tips på vardagsmat här:

Oxsvansragu var första matminnet

Det här är Richard Waje:

Arbetar: Lasse Majas Krog Marstrand. Jobbar även med nya bokprojekt.
Varför kock: Jag lagade ofta mat när jag var yngre och det uppskattades mycket.
Första matminnet: Oxsvansragu på "Bistro Allys Inn" 1982. Det gillade jag.
Inspireras av: Fina råvaror, glada människor, skog och hav, kokböcker, resor.
Finns inte i kylskåpet: Fuskbuljonger, lightprodukter, halvfabrikat.

Topp tre vardagsrecept:

1. Lasagne
2. Hel kyckling
3. Köttbullar (barnen styr även min vardagsmatlagning!)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista