Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Carins busenkla röra med salta jordnötter, purjolök och champinjoner

Publicerat måndag 2 november 2009 kl 14.16

Två busenkla egna recept
Carin I Harbo

Svamp- och purjoröra med salta jordnötter

1/2 purjolök
4-5 stora champinjoner
ca 1 dl salta jordnötter

Gör så här:
Stek den skivade svampen för sig och lägg i en skål. Fräs försiktigt den skivade purjon (både grönt och vitt från purjon). Blanda allt, häll över jordnötterna, rör om och låt allt bli genomvarmt. Serveras med ris och ev soya.

Potatis- och ostburgare


3-4 potatisar
mjukost med vitlökssmak (kan även tillverkas av fil och pressad vitlök, dagen före)

Gör så här:
Riv den råa potatisen grovt. Lägg det rivna på hushållspapper och presa ur vätskan. Forma plättar av potatisrivet och stek på båda sidorna i smör. Salta ev lite.
Forma sedan "burgare" genom att lägga först en plätt, sedan mjukot och sedan en plätt ovanpå. Gör det direkt när potatisplätten är het så smälter osten in i potatisen - gott!
Servera med grönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".