Carins busenkla röra med salta jordnötter, purjolök och champinjoner

Två busenkla egna recept
Carin I Harbo

Svamp- och purjoröra med salta jordnötter

1/2 purjolök
4-5 stora champinjoner
ca 1 dl salta jordnötter

Gör så här:
Stek den skivade svampen för sig och lägg i en skål. Fräs försiktigt den skivade purjon (både grönt och vitt från purjon). Blanda allt, häll över jordnötterna, rör om och låt allt bli genomvarmt. Serveras med ris och ev soya.

Potatis- och ostburgare


3-4 potatisar
mjukost med vitlökssmak (kan även tillverkas av fil och pressad vitlök, dagen före)

Gör så här:
Riv den råa potatisen grovt. Lägg det rivna på hushållspapper och presa ur vätskan. Forma plättar av potatisrivet och stek på båda sidorna i smör. Salta ev lite.
Forma sedan "burgare" genom att lägga först en plätt, sedan mjukot och sedan en plätt ovanpå. Gör det direkt när potatisplätten är het så smälter osten in i potatisen - gott!
Servera med grönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista