1 av 2
2 av 2
Pelle Danielsson. Fiskfärsbiffar med palsternackspuré.
Torsdag 12 november

Så enkelt, så klassiskt, så gott och så vackert!

Råraka, senapscrème, skogssvamp, rosmarin... det är idel klassiska smaker och rätter med veckans kock Pelle Danielsson. Och vad vackert, enkelt och gott det är!




Vad tyckte du om Pelles recept? Kommentera så hjälper du andra Meny-lyssnare!

Läs mer om Pelles tips på vardagsmat här:

"Min far var korvmakare"

Det här är Pelle Danielsson:
Arbetar: Restaurang Hos Pelle.
Varför kock: När jag första gången kom in i ett restaurangkök så var jag fast, kärleken till mat har bara vuxit sig starkare med åren.
Första matminnet: När jag fick en bit nyrökt varm falukorv av min far, jag kommer ihåg att köttsaften rann mellan fingrana på mig. (Min far var korvmakare.)
Inspireras av: De olika säsongernas råvaror ger otrolig inspiration.
Finns inte i kylskåpet: Margarin och produker som är lightbaserade har nog aldrig funnits i min kyl.

Topp tre vardagsrecept:

1. Raggmunk med stekt rimmat sidfläsk (helst långbakat fläsk) och nyrörda lingon
2. Stekt ungnötslever med röbetor och kapris.
3. Stekt torsk med brynt smör och pepparrot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".