Korv med höstgrönt och senapscremé

12 november med Pelle Danielsson 

I den här soppan ändras grönsakerna efter årstid och korven kan likaväl vara en annan sort. Soppan kan med fördel göras dagen innan.
Pelle Danielsson

4 portioner
Det här behöver du: 
600 g rå fläskkorv
200 g potatis
100 g kålrot
100 g vitkål
100 g palsternacka
100 g morot
50 g broccoli
50 g blekselleri
50 g gul lök
1,5 l hönsbuljong
4 st lagerblad
2 kvistar timjan
1 knippe persilja
2 msk söt senap
1 tsk colmans senap
1 tsk dijon senap
1 tsk pepparrot (på burk)
50 g pepparrot (färsk)
eventuellt salt

Så här gör du:
Skär rotfrukter, kål och lök i mindre bitar, broccolin plockas i små buketter. 
Picka korven och sjud den i buljongen tillsammans med lagerblad, timjan och alla grönsaker förutom broccoli i cirka 30 minuter.
Ta upp korven, ta av skinnet och skiva. Låt soppan småputtra under tiden, lägg ner broccoli och låt soppan sjuda några minuter till.
Blanda tre sorters senap och pepparroten.
Servera grönsakerna med den skivade fläskkorven, riven pepparrot och senapscremé. Grovhacka persiljan och strö över. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".