Fiskfärsbullar med palsternackspuré

12 november med Pelle Danielsson

Här kan du variera fisksorterna. Om du använder fryst fisk så kan du behöva ett ägg för att hålla ihop smeten.
Pelle Danielsson

4 portioner
Det här behöver du: 
200 g lax
200 g sejfile
3 dl matlagningsgrädde 15%
400 g potatis
200 g palsternacka
150 g broccoli
150 g blomkål
½ rödlök
75 g smör
½ dl kallpressad rapsolja
1 st citron
1 knippa gräslök
Salt
Peppar

Gör så här:
Skala potatis och skala och skiva palsternackan. Koka i saltat vatten tills det blivit riktigt välkokt utan att potatisen kokat sönder. 
Skär fisken i bitar och mixa i en matberedare med ca 1 tsk salt och hackad gräslök. Slå i 2 dl av grädden, riv 1/3 från citronskalet och peppra. Mixa färdigt.
Forma små bullar som du rullar i grovt rågmjöl eller ströbröd, stek vackert gyllenbruna i smör.
Använd matberedaren att mixa potatis och palsternacka i. Tillsätt resten av smöret och grädden och mixa till en slät pure. Smaksätt med salt och peppar.
Plocka broccoli och blomkål i små buketter, klyfta rödlöken. Koka detta hastigt i välsaltat vatten och låt rinna av. Blanda med rapsoljan, citronsaften från 1/3 av citronen och salta. Detta bör göras precis innan servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista