Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fiskfärsbullar med palsternackspuré

Publicerat torsdag 12 november 2009 kl 01.00

12 november med Pelle Danielsson

Här kan du variera fisksorterna. Om du använder fryst fisk så kan du behöva ett ägg för att hålla ihop smeten.
Pelle Danielsson

4 portioner
Det här behöver du: 
200 g lax
200 g sejfile
3 dl matlagningsgrädde 15%
400 g potatis
200 g palsternacka
150 g broccoli
150 g blomkål
½ rödlök
75 g smör
½ dl kallpressad rapsolja
1 st citron
1 knippa gräslök
Salt
Peppar

Gör så här:
Skala potatis och skala och skiva palsternackan. Koka i saltat vatten tills det blivit riktigt välkokt utan att potatisen kokat sönder. 
Skär fisken i bitar och mixa i en matberedare med ca 1 tsk salt och hackad gräslök. Slå i 2 dl av grädden, riv 1/3 från citronskalet och peppra. Mixa färdigt.
Forma små bullar som du rullar i grovt rågmjöl eller ströbröd, stek vackert gyllenbruna i smör.
Använd matberedaren att mixa potatis och palsternacka i. Tillsätt resten av smöret och grädden och mixa till en slät pure. Smaksätt med salt och peppar.
Plocka broccoli och blomkål i små buketter, klyfta rödlöken. Koka detta hastigt i välsaltat vatten och låt rinna av. Blanda med rapsoljan, citronsaften från 1/3 av citronen och salta. Detta bör göras precis innan servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".