Grano Dolce med torkad frukt, rosmarin och honung

19 november med Robert Maglia

Grano dolce är en urgammal tradition att göra dessert av något så enkelt som helt vete. Den finns i många olika tappningar. En del som puddingar, andra som i det här receptet. Jag visar ett enkelt sätt att göra Grano Dolce. Den passar ju bra också nu i dessa kalorisnåla tider då man ska tänka på att äta nyttigt. Dessutom smakar det ljuvligt.
Vill man ”tjuva” i sig lite extra kalorier kan man servera med en klick Mascarpone.

Det här behöver du:
3 dl helt Dinkelvete
0,5 dl finskurna torkade fikon
0,5 dl finskurna torkade aprikoser
0,5 dl finskurna torkade plommon
0,5 dl finskurna torkade dadlar
½ dl hasselnötter
½ dl valnötter
1 dl honung
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 tsk rivet skal från citron

Gör så här:
Koka vetet i vatten enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet och låt svalna.
Blanda nu i alla ingredienserna, rör om ordentligt så att det fördelar sig jämnt. Ställ i kylen för att svalna av en stund.
Tag ut och fördela upp det i 4 små skålar.
Servera gärna med en klick vispad Mascarpone.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".