Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Salsiccia med tomat, oliver, citron och polenta

Publicerat torsdag 19 november 2009 kl 01.00

19 november med Robert Maglia

Det här behöver du:
1/5 kg rå färsk salsiccia

Till tomatsåsen
2 burkar goda cocktailtomater
1 gul lök
½ morot
2 st vitlöksklyftor
1 msk finskuren färsk basilika
1 dl jungfruolivolja
1/2 citron (saft och rivet skal)
1 dl goda svarta oliver
2 dl kycklingbuljong
salt
peppar
1 dl riven parmesanost

Till polentan
5 dl kyckling eller grönsaksbuljong
2 dl polentagryn (mald torkad majs)
2 msk smör
salt
peppar

Gör så här:
Börja med att göra tomatsåsen. Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Fräs detta i kastrull och tillsätt tomaterna och buljongen. Låt småkoka i 15 minuter.
Innan servering tillsätts basilikan, citronsaften, rivet skal och oliverna. Låt allt koka upp en sista gång och smaka av med salt och peppar.
Koka upp buljongen och tillsätt polentan under omrörning. Sänk värmen och låt småputtra under lock i cirka 20 minuter, rör om då och då. Polentan skall, när den kokat klart, kännas som mannagrynsgröt ungefär i konsistens. Vispa i smöret och smaka av med salt och peppar.
Stek den färska salsiccian i lite matfett i stekpanna på medelvärme tills dom känns klara, de ska vara hårda. Låt dom svalna av litet. Dela och lägg dom i den varma tomatsåsen.
Servera allt varmt som på bilden med nyriven parmesanost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".