Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Scherkezisk kyckling

26 november med Uluc Telmen

Den här rätten kommer från ett område i Kaukasus. Den ska ätas kall.
Uluc Telmen

Det här behöver du:
2 kyckling filéer (Eller rester från kycklingen igår, eller en färdig grillad kyckling, eller tillaga 2 filéer i ugnen på 175 grader, och låt dem bli genomstekta, och låt de sedan svalna)
2 nävar valnötskärnor
Hälften så mycket ströbröd som valnötter
En halv kycklingbuljongtärning
En hackad vitlöksklyfta
En halv hackad grön färsk chili
Paprikapulver eller en tsk paprikapuré

Gör så här:
Ta fram en mixerstav med burk till eller en matberedare. Häll i valnötskärnorna, och täck nötterna med vatten. Lägg i kycklingbuljongtärningen, vitlöken, chilin, paprikapulvret eller paprikapurén och mixa ihop till en kräm.
Mixa även i ströbröd, (enligt proportionerna 2 mått valnöt – 1 mått ströbröd.)
Dela kycklingen i trådiga bitar.
Blanda ihop och ställ in i kylen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".