Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Något att ge chokladälskaren

Mörka chokladtryfflar

Det här behöver du:
150 g mörk choklad, gärna 70 %
2 msk smör
1 ½ msk florsocker
2 äggulor
2 msk konjak, rom eller pressad apelsin

Gör så här:
Finhacka 125 g av chokladen och smält i vattenbad (över sjudande vatten). Spara resten till slutet. Tillsätt smöret och sockret under omrörning. Se till att sockret smälter, ta sedan bort skålen med choklad från värmen. Rör i äggulorna, en i taget. Tillsätt smaken och blanda väl.
Ställ på så svalt ställe som möjligt, men inte i kylskåp. Låt stå i 12 timmar.
Riv den sista biten choklad. Forma sedan massan till lagom små bollar och rulla i den rivna chokladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".