"Egen mandelmassa går supersnabbt"

Att göra sin egen mandelmassa går supersnabbt, är hur enkelt som helst och mycket godare än köpt! Vill du ha en ljus massa, skålla nötterna först.
Nina Frogneborn, reporter på Meny

Det här behöver du:
100 g sötmandel
100 g hasselnötter eller valnötter
200 g socker
Ev 2 msk vatten

Gör så här:
Kör nötter och socker i en matberedare i fem minuter tills nötterna är söndermalda och fettet trängt ut så att en massa bildats. Orkar du inte vänta så länge, tillsätt efter någon minut ett par matskedar vatten eller eventuellt whisky eller likör.
Forma till en rulle och plasta in. Förvara i kylen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".