Salladen som lättar upp ditt julbord

Rödkålssallad

Det här behöver du:
½ del sesamfrön
½ del pumpafrön
½ litet rödkålshuvud
3-4 stjälkar bladselleri
4 msk olivolja
1 ½ msk äppelcidervinäger
salt, peppar
4-5 mjuka, torkade aprikoser

Gör så här:
Rosta pumpakärnorna och sesamfröna i torr stekpanna. Strimla kål och selleri och blanda i en skål. Häll över olja, vinäger, salt och peppar och blanda. Toppa med strimlade aprikoser och fröna/kärnorna. Blanda ytterligare en gång innan servering. Salladen håller sig fin ett par dagar i kylskåp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".