Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Citrusgravad lax: Sköter sig självt och räcker till många

20 pers

Det här behöver du:
1 sida laxfilé (ca 1 ½ kilo)
1 dl strösocker
½ dl salt
1 msk grovstött vitpeppar
2 citroner, rivet skal
2 lime, rivet skal
1 apelsin, rivet skal

Gör så här:
Frys färsk lax minst 1 dygn i minus 20 grader.
Skåra sedan skinnsidan. Blanda socker, salt, peppar och rivet citrusskal. Strö ett tunt lager av blandningen på en plåt (klädd i plastfolie) och lägg laxen med skinnsidan ner.  Gnid in resten av blandningen på ovansidan av laxen. Täck med plastfolie.
Låt laxen stå i kylskåp ca 2 dygn. Vänd någon gång under tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".