Lutfiskklämma på norskt vis - "Perfekt att göra på lutfisksrester"

Testa det norska sättet att äta lutfisk! Perfekt att göra på lutfisksrester om man inte vill experimentera med den traditionella lutfiskmiddagen.

Lutfiskklämma på norskt vis: 4 port

Det här behöver du:
Lutfisk (ca 400 g lutfisk per person)
3 pkt bacon
300 g gröna ärtor
8 potatisar
Grovkornig senap
Smör
Lompe/Lefsa (norskt mjukt tunnbröd gjort på potatis) alternativt vanligt tunnbröd

Gör så här:
Blötlägg och tillaga lutfisken enligt förpackningen. Tärna och stek bacon knaprigt och låt rinna av på papper. Koka potatis och ärtor.
Bred smör och senap på en bit tunnbröd, skiva över potatis, lägg på lutfisk, gröna ärtor och bacon. Vira ihop till en klämma och njut. Den som vill kan givetvis ringla över den klassiska  senapssåsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista