Pepparkakshuset som alla gör tillsammans!

Det här är det perfekta pepparkakshuset, eftersom både barn och vuxna kan vara med. Det är jättekul och blir alltid olika men alltid fint!

Gör så här:

1. Sätt er allihop tillsammans runt ett brod. Var och en kavlar ut pepparkaksdeg och skär bitar med bordskniv. Man skär vilka bitar som helst utan att tänka på vad man ska använda dem till exakt. Det behövs fyrkanter och avlånga bitar, stora bitar till tak, små till en dörr, kanske några trekantiga till ett torn... bara att skära på!
I många av bitarna är det fint att skära ut fönster och dörröppningar.

2. Grädda alla bitarna och låt dem svalna.

3. Bred ut bitarna på bordet mellan er. Värm på socker i en gjutjärnspanna så att det smälter, och ställ pannan på bordet så att alla kan nå.

4. Nu börjar ni! Var och en tar bitar på måfå från bordet och sätter ihop som den tycker. Kanske börjar någon med att göra ett litet hus, en annan siktar in sig på ett högt torn eller en hundkoja? När alla fått ihop något som liknar något börjar man sätta ihop varandras saker till ett stort kråkslott.
Det är bara att låta fantasin flöda, det finns inget rätt eller fel och inga bitar tillhör någon särskild. Fortsätt bygga på delar på slottet och arbeta på det från olika håll runt bordet.

5. Blanda ihop en fast kristyr av florsocker och äggvita och spritsa pepparkakshuset. Lägg florsocker i en sil och pudra över, så ser det ut som snö. Klart!