Tomat- och getostflarn

4 portioner

1 ask romanticatomater el andra små
2 ark kavlad smördeg
2 msk olivolja
100 g getost
salt och scartpepar
1 liten nypa socker

Extra gott blir flarnet om man först skållar tomaterna. Koka upp en kastrull med vatten . Skär att kryss i botten på tomaterna och doppa ett par sekunder i vattnet. Brukar ta 4-5 per gång så att de inte kokar sönder. Lyft upp med en hålsev och kyl genast i iskallt vatten. Sedan är de jättelätt att skala dem.

Värm ugnen till 225 grader.

Lägg smördeg på ett bakplåtspapper och nagga några gånger i mitten. Pensla kanterna med lite av olivoljan. Smula över getosten men spara en halv centimeter på kanterna, Toppa med tomater. Är de lite större kan man halvera dem . Pensla med olivolja och kryddda. 

Grädde tomatflarnet 12-15 minuter. Lägg på färsk basilika och servera gärna med oliver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista