Kyckling Prosciutto

Det här behövs till 4 personer:
4 kycklingfiléer ca 500 g
1 ekologisk citron, rivet skal
2 små vitlöksklyftor, hackad
Chiliflakes
salt och svartpeppar
1-2 dl örter tex basilika, salvia och persilja
4 stora skivor prosciutto

Rostade grönsaker:
400 g mandelpotatis
2 morötter
2 palsternackor
2 rödbetor
1 msk rapsolja
3lagerblad
1 tsk timjan 
2 dl creme fraiche tex tomat och chili

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med citron, vitlök, chili samt salt och peppar. Dela prosciutton på mitten och lägg ut på en bänk. Fördela örterna på därpå och rulla in en bit kyckling i var skinka. Lägg dom med skarven ner.
Värm ugnen till 225 grader.
Ansa potatis och rotsaker. Skär dom i bitar och lägg i en ugnsfat form. Blanda med rapsolja, timjan och bryt lagerblad över. Rosta grönsakerna ca 15 minuter tills de börjar få färg.  Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och lägg kycklingen på grönsakerna. Stek i ugn tills färdiga, ca 15 minuter. Innertemperaturen bör vara 70 grader.

Servera med en kall sås och gärna en stor grönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista