Färskostfylld forell och cesarsallad

4 port

4 forellfiléer ca 700 g
150 g färskost
1/2 dl riven lagrad ost
1/2 dl soltorkade tomater, hackade
2 msk kapris
ev lite rivet citronskal
salt och svartpeppar
bomullsnöre

Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut två av forellerna på ett bakplåtspapper och salta och peppra lätt.

Rör ihop färskost med ost, tomat och kapris samt ev citron. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på fiskfileérna och lägg på de sista två. Klipp tre bitar bomullsband och knyt runt fisken. Salta skinnsidan och baka fisken ca 18-20 minuter beroende av storlek.

Man kan också byta ut forell mot tex kolja bara skinnet sitter kvar.

Ceasarsallad

1 pkt bacon
2 skivor bröd, skurna till små krutonger

Dressing:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk vinäger
1 1/2 dl matolja
salt och svartpeppar
1 stor vitlöksklyfta , riven
1/2 dl riven parmesan
1 dl turkisk yoghurt
1 nypa chili
1 ekologisk citron, skal av
1 tsk worchestershiresås
1-2 romansallad
1/2 dl riven parmesan

Lägg brödtärningarna på ett bakplåtspapper och lägg baconskivor över. Stek i ugn tillsammans med forellen. Vänd baconet någon gång.

Lägg äggula, senap och vinäger i en skål och vispa droppvis ner oljan till en krämig majonäs. Smaksätt med salt, peppar och vitlök. Rör ner parmesan, yoghurt, chili, citron och worchestershiresås. Smaka av.

Skölj salladen och bryt i stora bitar. Vänd sallad och parmesan i dressing. Toppa med krutonger och bacon. Servera till forellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista