Matig bondomelett

4 portioner

2 potatisar
1 msk olivolja
1/2 rödlök, skivad
1 liten paprika, strimlad
1 bit squash, i bitar
örter, torkade el färska tex timjan och salvia
2 dl strimlad julskinka
salt och svartpeppar
6 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl riven ost, kanske cheddar

Värm ugnen till 200 grader.

Olja en ugnsfast form. Lägg potatis i botten och olja lätt. Rosta i ca 10 minuter tills de får färg. Lägg sedan på lök, paprika och squash samt torkade örter och rosta ytterligera 6-7 minuter.  Vispa under tiden ihop ägg, grädde och ost. Smaka upp med salt och peppar.

Ta ut formen och blanda ner skinka och ev färska örter. Krydda med salt och peppar. Slå på äggstannig och se till att den fördelas jämt. Grädda ytterligare 10-12 minuter.

Servera med en härlig grönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista