Grillad skinka och bulgursallad med curry

4 portioner

1 msk olja
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
4 dl kycklingbuljong
2 dl fullkornsbulgur
salt och peppar
1/2 mango, tärnad
1 ask småtomater
6 torkade aprikoser, strimlade
1 avokado, tärnad
1 msk citronjuice
2 msk olivolja
Färska örter tex mynta och koriander el rucola

Skivad julskinka att grilla. Lägg olja i en kastrull och fräs curry och gurkmeja däri. Slå buljong som får koka upp under lock. Tillsätt bulgur och låt koka ca 10 minuter på svag värme. Häll över bulgur i en bunke och låt svalna.

Tillsätt sedan resterande ingredienser till salladen utom rucola som blandas i precis vid servering.

Grilla skinkan på hög värme 20-30 sekunder per sida. Serveras direkt. Bjud gärna en god creme fraiche till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista