Äggrulle

Det här behövs till 8 bitar:
4 ägg
1 msk smör
2 msk riven lagrad Svecia
4 ansjovisar orginal, hackade
1/2 msk hackad gräslök
1/2 msk hackad dill
salt och nymald svartpepper
Ev rom till topping

Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner äggen och koka i 8 minuter. Skala dom medan varma och hacka. Tillsätt smör, ost, ansjovis, gräslök och dill och rör om lätt. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ut plastfolie på bänken och fördela äggröra som en sträng länst ner. Den blir 15-18 cm lång. Rulla ihop tight som en korv och tvinna ändarna. Den skall vara riktigt fast och tät.

Låt vila i kylen 3 timmar. Skär genom plasten små stubbar. Glöm inte att ta bort plasten! Lägg på fat och garnera gärna med rom och dill. Avsluta med lite extra svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista