Mandel och senapsgriljerad skinka

Det här behöver du:
1 kokt el bakad skinka, utan svål
3/4 dl senap, tex apelsin och nejlika
1 äggula
1 msk rårörsocker
1 dl mald/ mixad  skållad mandel

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop senap äggula och socker. Bred senapen över skinkan och strössla över mandel. Griljera skinkan i ca 10 minuter till gyllene. Extra fin blir den dekorerad med hela nejlikor.

Tips:
Smaksätt din egen senap! Snabbt och enkelt kan man blanda ihop sin egen senap. Blanda gärna en söt senap med en fransk osötad så får man båda sötma och syra. Gärna en grovkornig för en juligare känsla. Smaksätt med ett par teskedar mald nejlika och rivet apelsinskal. En annan variant är pepparrot och dragon. Smaka av med extra honung om det behövs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista