Krispig rödkålssallad

Det här behövs för 4-6 personer:
200 g rödkål, fint strimlad
1 dl gula russin
1 dl granatäpplekärnor
3 dl mangold el babyspenat/ bladpersilja

Dressing:
1/2 dl röd vinbärsgele´
2-3 tsk dragonvinäger el äppelcidervinäger och lite torkad dragon
1 dl kallpressad olivolja
salt och peppar

Gör så här:
Lägg kålen i en bunke. Smält gelé i en liten kastrull och tillsätt vinäger. Ta kastrullen från värmen och vispa i olja. Smaksätt med salt och peppar. Slå den varma dressingen över kålen och blanda ordentligt. Tillsätt russin och granatäpple. Så här kan salladen stå sig flera dagar. Vänd ner mangold vid servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista